De Buurtsportcoach

De buurtsportcoach versterkt de sport- en beweegaanbieders in de wijk. Zij kan u op diverse vlakke ondersteunen. Van het ontwikkelen van sport- en beweegbeleid waarin de rol van de buurtsportcoach is verankerd, tot het uitwerken van dit beleid m.b.v. een jaarplan en de implementatie, werving en aansturing van de buurtsportcoach in de gemeente.

Info

Opdrachtgever:
Gemeente Heiloo, Bergen, Uitgeest

Brede regeling combinatiefuncties

Het kabinet wil er aan bijdragen dat iedereen een leven lang kan sporten en bewegen met plezier. Zet uw gemeente zich ook in om sport organisatorisch en financieel te versterken? De Brede Regeling Combinatiefuncties kan ingezet worden om uw gemeentelijke beweegdoelen te realiseren.


Buurtsportcoach

De buurtsportcoach versterkt de sport- en beweegaanbieders in de wijk. Holland Sport kan u helpen om buurtsportcoaches in de gemeente te implementeren. Zij kan u op diverse vlakke ondersteunen. Van het ontwikkelen van sport- en beweegbeleid waarin de rol van de buurtsportcoach is verankerd, tot het uitwerken van dit beleid m.b.v. een jaarplan en de implementatie, werving en aansturing van de buurtsportcoach in de gemeente. De Sportservice afdeling van Holland Sport heeft jarenlange ervaring op het gebied van buurtsportcoaches.

Samen met de beleidsambtenaar van betreffende gemeente stelt Holland Sport het meerjaren-sportbeleid op het gebied van buurtsportcoaches samen. Vervolgens wordt in een jaarplan uitgewerkt wat de focusdoelgroepen en uitgangspunten op het gebied van sport- en bewegen worden. Iedere gemeente heeft zo haar eigen speerpunten op het gebied van sport en bewegen, wat in de plannen nadrukkelijk naar voren komt.

Contact

Heeft u vragen over de brede regeling combinatiefuncties in uw gemeente? Neem contact op met Ruben Nijhuis. Hij vertelt u graag meer.

Ruben Nijhuis
manager afdeling Sportservice
r.nijhuis@hollandsportbv.nl 06 110 42 189